Китай заяви във вторник, че се е предупредил Съединените щати относно пакета

...
Китай заяви във вторник, че се е предупредил Съединените щати относно пакета
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ да спре военната помощ за Тайван

Китай съобщи във вторник, че се е предупредил Съединените щати по отношение на пакета с оръжейна помощ за Тайван, призовавайки Вашингтон да не продължава да върви по този  " неправилен и рисков " път, предава " Ройтерс ".

Съединени американски щати разкри пакет от помощ за Тайван на стойност до 345 милиона $ в петък, откакто Конгресът позволи до 1 милиард $ помощ за оръжия за острова като част от бюджета за 2023 година

Говорител на китайското министерство на защитата, Тан Кефей, сподели, че САЩ би трябвало да спрат всички форми на " военно съглашение " с Тайван.

" Тайванският въпрос визира главните ползи на Китай и е алена линия, която не може да бъде прекрачена в връзките сред Китай и Съединени американски щати ", сподели Тан в изказване.

Пекин твърди, че демократично управляваният остров е негова територия и неведнъж предизвестява против всевъзможни форми на " формален продан " сред Вашингтон и Тайпе. Тайван отхвърля претенциите на Китай за суверенитет и споделя, че единствено народът на Тайван може да взема решение бъдещето си.

Съединените щати, най-важният снабдител на оръжие за Тайван, са задължени по закон да обезпечат на острова средствата за отбрана, макар неналичието на публични дипломатически връзки и гнева, който сходни продажби на оръжия провокират в Пекин.

Висшият военачалник на Съединени американски щати сподели през юли, че той и съюзниците трябва да ускорят доставките на оръжия за Тайван през идващите години, с цел да оказват помощ на острова да се отбрани.

Китайската войска също демонстрира сила около острова, като неотдавна изпрати десетки изтребители, бомбардировачи и други самолети, в това число дронове, в небето на юг на Тайван, демонстрират данни на министерството на защитата на Тайван.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР